Waarom een Nova Fiets analyse?

  • Preventie: Voorkomen van klachten!
  • Revalidatie: Je hebt klachten tijdens het fietsen en bent geïnteresseerd in een optimaal herstel hiervan!
  • Prestatie verbetering: Optimaal rendement! Iedere trap moet raak zijn!

Er wordt nauw samengewerkt met andere disciplines in de (para)medische wereld om, mocht dat nodig zijn, jou te adviseren en te begeleiden in een vervolgtraject en zo eventueel aanwezige lichamelijke klachten te doen verhelpen.

Jordi MountainBike twee

Werkwijze: Er wordt persoonlijk ingegaan op uw medische situatie aan de hand van een ingevulde vragenlijst. Bestaan er al klachten of beperkingen of zijn er speciale wensen en/of verwachtingen?

Lichamelijk onderzoek: Hierbij wordt uw bewegingsapparaat nagekeken op mogelijke risicofactoren en/of klachten: is er een beenlengteverschil, hoe lang zijn de hamstrings? Flexibiliteit van de rug, bekken, heupen, knieen en voeten.

Voeten en schoenen: Passen de schoenen bij uw voeten? Past de afstelling van de schoenplaatjes bij uw voetstand?

Zadel: Het zadel wordt vergeleken met de bouw van uw bekken. Daarmee kunnen wij zien hoe je het beste op de fiets kunt zitten en welke zadel het beste bij je past.

Dynamische Fietshouding: Op de eigen fiets! Videobeelden worden gemaakt vanuit 2 richtingen en direct geanalyseerd. In overleg leidt dit mogelijk tot andere afstellingen van het zadel, crank en stuur. Na de aanpassingen worden opnieuw videobeelden gemaakt en de nieuwe positie geanalyseerd.

Inclusief nameting: Vaak is het zo dat vervanging van bijvoorbeeld het stuur, de voorbouw of zadelpen nodig is. Wanneer dit het geval is kunt u zonder extra kosten terugkomen voor een nameting met het nieuwe materiaal (binnen redelijke termijn uiteraard).